(Laatste) Nieuws

Frans Noordijk is 85 jaar: Zonder auto ben je aangewezen op anderen...

...maar je moet niet voor het raam gaan zitten. Dan is je wereld heel beperkt. Je moet proberen zoveel mogelijk dingen te blijven doen.”

Intro
Frans gaat maar al te graag mee met de BoodschappenPlusBus. “Meestal heb ik een stuk of vier uitjes per maand. Elke week één en soms zelfs twee. Als dat weg zou vallen dan valt er echt een hele boel weg hoor. “
Voor Frans is de bus een uitkomst. “Ik rijd sinds een half jaar geen auto meer en heb door mijn ziekte meer kans om te vallen. De bus brengt veel plezier: we gaan gezellig samen op pad met elkaar. Met de bus kom ik eigenlijk overal!”
Op de fiets
Frans heeft veel gefietst in zijn leven en dat doet hij nog steeds. “M’n dochter vroeg gisteren nog of ik vandaag mee ging fietsen. Het fietsen wordt wel steeds enger. Van de zomer hoop ik wel weer lekker te gaan fietsen, maar als dat te riskant wordt dan houdt het op. Vaak zijn er ook niet overal fietspaden dus dan ben je afhankelijk van ander vervoer”
Overal mee naartoe
Door de bus komt Frans op veel plaatsen waar hij anders nooit meer zou komen. “Het is niet zomaar een bus, maar ze brengen je overal heen waar jij voor gekozen hebt. Vorige keer ben ik naar Rotterdam geweest naar het stoomschip. Een paar keer zijn we naar het strand geweest waar ik nog door het mulle zand heb gelopen. Ook het bezoek aan het Concertgebouw in Amsterdam was heel bijzonder, daar was ik nog nooit geweest.”
Huisgenoot
Frans woont samen met zijn kat Loeki. “De kat is eigenlijk wel waar ik het meeste plezier aan beleef, ja ik heb mijn kinderen ook natuurlijk, maar die zijn er niet altijd. Ik praat ook tegen hem, hij zegt dan niks terug, maar hij begrijpt het vaak wel. Ja dat is toch wel leuk.”
Het contact met mensen vindt Frans het fijnste aan de bus en hierdoor heeft hij veel buurtbewoners leren kennen. Wekelijks lunchen ze samen in het buurthuis. “Het zijn allemaal leeftijdsgenootjes. Ik voel me altijd één van de oudere, maar dat is wat mij betreft een pluspunt.”
Meer over de BoodschappenPlusBus
Wilt u ook erop uit met de BoodschappenPlusBus of de bussen steunen? Ontdek meer over de BoodschappenPlusBus.

 


Intro

Beste (aspirant) leden,  per 1 mei jl. hebben we een ledenstop ingelast. Nieuwe klanten kunnen zich echter wel opgeven om op de reservelijst

Beste leden, er staan weer nieuwe foto's in het fotoalbum 2023   Klik op Lees Meer en dan op de link ▼ en

Het verheugt mij om de onderstaande foto te laten zien van onze secretaris Harry Rietveld met in zijn handen een cheque van € 2.028,93.

Tot volle tevredenheid van onze klanten zijn wij overgegaan op betaling met pin. U kunt de buskosten niet meer cash betalen. Dus vergeet uw pinpas

Nog geen twee weken geleden was Frans Noordijk (85) nog gewoon onder de mensen. Hij hoopt dat de coronacrisis niet te lang gaat duren. ‘Het