(Laatste) Nieuws

Amsterdam Light Festival

Op 2 januari 2020 gingen leden van de Gein Express naar het Amsterdam Light Festival.

Door na Ton Smit tussen 14 en 15 uur thuis te zijn opgehaald, reed hij ons heerlijk rustig naar Amsterdam. Daar aangekomen zette hij ons af in de buurt van restaurant Loetje vlakbij het Centraal station.

Het parkeren van de bus kostte enige moeite maar dat kan ook haast niet anders in zo’n wereldstad waar je bijna moet vechten voor een plaats. Daarnaar zoekend reden we door een prachtig verlicht Amsterdam, zoals dit ▼ voormalige hoofdpostkantoor.

Op de plek waar in 1899 door Cornelis Peters een postkantoor werd gebouwd op de Nieuwezijds Voorburgwal 182, stond al vanaf 1748 een postkantoor. Afbeelding1

Een gevelsteen herinnert aan dit gebouw, dat in 1854 werd gesloopt. Het gebouw van Peters werd door zijn neogotische overdaad aanvankelijk niet erg gewaardeerd. In 1992 werd in het gebouw het overdekte winkelcentrum Magna Plaza geopend. De ruimtelijke effecten uit het oorspronkelijke ontwerp van Cornelis Peters bleven bewaard.

Na van een heerlijke kop koffie bij Loetje, met voor sommigen van een lekker zoete sticky toffee taart te hebben genoten, wachtte ons een mooie vaartocht met rederij Lovers door de inmiddels donkere grachten van Amsterdam.

We hebben ons vergaapt aan de verlichte kunstwerken waarvan hierbij wat foto’s.

Koninklijk Theater Carré ▼Afbeelding2

Voor de kapitein was het beste oppassen geblazen, er ging nl. iedere 15 minuten een rondvaartboot op weg en dus waren de grachten behoorlijk vol.

De Magere brug ▼

Afbeelding3

 

Een lichtcreatie geprojecteerd op de gevel van het Maritiem Museum ▼

Afbeelding4

De replica van VOC schip de Amsterdam ▼ waarvan het origineel in 1749 al op de eerste reis verging tijdens een storm

Afbeelding5

Na afloop werd besloten nog wat te gaan eten bij van der Valk in Breukelen.

Iedereen was verrukt over deze gezellige en prachtige tocht.

Het prachtig uitgelichte Amstel Hotel ▼

Afbeelding6

Met speciale dank aan Angela Kok en Marlous van Leersum welke telkens weer interessante tochten voor de leden uitzoeken, hetgeen voorwaar geen gemakkelijke klus is om dat 360 dagen/jaar te doen, petje af!

En last but not least een dankjewel voor Ton Smit, welke ons maar mooi en veilig door dat o zo drukke Amsterdam leidde en weer keurig thuis afzette.

Ad Vos.


Intro

Beste (aspirant) leden,  per 1 mei jl. hebben we een ledenstop ingelast. Nieuwe klanten kunnen zich echter wel opgeven om op de reservelijst

Beste leden, er staan weer nieuwe foto's in het fotoalbum 2023   Klik op Lees Meer en dan op de link ▼ en

Het verheugt mij om de onderstaande foto te laten zien van onze secretaris Harry Rietveld met in zijn handen een cheque van € 2.028,93.

Tot volle tevredenheid van onze klanten zijn wij overgegaan op betaling met pin. U kunt de buskosten niet meer cash betalen. Dus vergeet uw pinpas

Nog geen twee weken geleden was Frans Noordijk (85) nog gewoon onder de mensen. Hij hoopt dat de coronacrisis niet te lang gaat duren. ‘Het