Programma GeinExpress

Jaarlijkse weergave
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Search
Zoeken
Kröller Müller Museum te Apeldoorn

- U wordt opgehaald vanaf 09.30 uur

r0 a1 2400 1800 803 kroller muller trap marjon gemmeke Foto: Marjon Gemmeke

Het mysterie rondom de trap in het Kröller-Müller-Museum
Wat is het toch met die trap in het Kröller-Müller Museum? De 52 meter hoge trap is een kunstwerk, Kijk Uit Attention van Krijn Giezen, en werd geopend in 2006. Na nog geen jaar werd hij alweer gesloten omdat er een tiener vanaf was gevallen. In 2016 werd de trap na een flinke metamorfose na tien jaar weer geopend en sindsdien is hij in schoolvakanties en op feestdagen weer te beklimmen. Ook op Eerste en Tweede Pinksterdag (4 en 5 juni) is de trap geopend van 11:00 uur tot 16:00 uur. Trek je goede schoenen aan en maak je klaar voor 271 treden. Goed voor je kuiten en, niet onbelangrijk: eenmaal boven geniet je van een prachtig uitzicht. De openstelling van de trap is wel onder voorbehoud: bij regenachtig weer is het te gevaarlijk en moet hij alsnog sluiten.

 

In dit museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Daarnaast zijn er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 22,-- p.p.

-Ticket museum € 13,-- p.p. / gratis met museum/VIP-kaart.

-Dagkaart park € 13,05 p.p. (let op: u betaalt altijd voor het park). Het museum ligt midden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Daarom betaal je als museumbezoeker ook entree voor het park. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig toegangsbewijs voor het park. Dat geldt dus ook voor Museumkaarthouders.