Programma

Nieuwegein, maart 2020

Betreft: Coronavirus

Beste klanten van de Gein Express,
Velen van u hebben de oorlog meegemaakt. Op 5 mei vieren we zelfs 75 jaar bevrijding! Helaas staat de wereld momenteel helemaal op z’n kop! Het zijn moeilijke tijden! Juist voor de eenzame ouderen, de doelgroep voor wie wij de Gein Express zijn opgestart en voor wie wij zo graag elke dag rijden. Laten we zuinig zijn op elkaar en de opgelegde maatregelen van het RIVM blijven volgen. De leefregels worden constant aangescherpt. Ook wij weten niet wanneer we het normale leven weer kunnen oppakken. Voor dit moment kunnen we u het volgende mededelen:

Boekingen april 2020 - geannuleerd
Helaas hebben wij moeten besluiten om alle gemaakte boekingen voor de maand april te annuleren. We kunnen nu niet gezellig naast elkaar in het busje zitten en tegelijkertijd afstand houden van elkaar! Bovendien zijn de restaurants, musea en andere locaties gesloten, zodat een kopje koffie of lunch onderweg niet mogelijk is.

Boekingen mei 2020
Tevens hebben we besloten om voor de maand mei géén programmaboekje te maken. Dat heeft weinig zin. U verheugt zich op een leuk uitje, gaat dit boeken en wij moeten u alsnog afbellen. De teleurstelling is dan weer groot!

Boekingen vanaf juni 2020
Omdat we alle hoop houden om vanaf juni weer te kunnen rijden, zullen we vanaf die maand weer een programmaboekje maken. Dat is echter geheel afhankelijk van de maatregelen en voorschriften die op dat moment gelden. Mocht de regering besluiten dat het openbare leven weer op gang kan komen, dan gebeurt dat mondjesmaat en zullen de kwetsbare ouderen als laatste groep verlost zijn van de quarantaine.

Vanaf deze plaats willen bestuur en vrijwilligers van de Gein Express u laten weten dat we aan u denken en met u meeleven. We wensen u heel veel sterkte. Blijft gezond, zodat we straks weer met elkaar op stap kunnen naar al die leuke bestemmingen!

Vriendelijke groeten van Ad Visschers
Namens het bestuur en stuurgroep van de Gein Express
Jaarlijkse weergave
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Search
Zoeken

Jaarlijkse weergave

2020
April 2020

Woensdag 01 April 2020

Bloesemtocht door de Betuwe. ::  GeinExpress

U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Bloesem 2

Vanwege de vele boekingen in maart, doen we dit uitje nogmaals! De boomgaarden in
De Betuwe staan weer in bloei! We genieten van de prachtige witte en roze bloesem. De bloeiende Betuwe is dan net een sprookje met verspreid liggende molens, mooie boerderijen, trotse kerk-torens en geurende bomen. Gaat u ook mee?

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 20,-- p.p.

 

Donderdag 02 April 2020

Chocoladedemo bij Van Noppen ::  GeinExpress

U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

van Noppen
Chocoladedemo bij Van Noppen te Ridderkerk (aanvang 13.45 uur).
Kijken naar een vakman verveelt geen seconde. Zeker wanneer u de enthousiaste chocolatier aan het werk ziet. Hij toont zijn ambacht tijdens het maken van allerlei bonbons en uiteenlopende chocoladefiguren en neemt u mee in het proces van ‘boon tot bonbon’. U keurt ter plekke de kwaliteit: zo vers heeft u nog nooit een bonbon geproefd! Koffie/thee zijn inbegrepen. Natuurlijk kunt u na afloop winkelen in de cadeaushop.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 15,-- p.p.

-Chocolade demo € 7,50 p.p.

Bij annulering betaalt u de kosten van het ticket. Zie onze voorwaarden!

 

Vrijdag 03 April 2020

Bezoek aan het Vrijheidsmuseum te Groesbeek ::  GeinExpress

U wordt opgehaald vanaf 09.30 uur

Vrijheidsmuseum
Het Bevrijdingsmuseum is in september 2019 verhuisd naar een nieuw gebouw. Vanaf dat moment werd de naam gewijzigd in ‘Vrijheidsmuseum’. Het gebouw doet denken aan een enorme parachute, dat herinnert aan de dropping van duizenden Amerikaanse parachutisten in deze omgeving. De rode draad van het museum is het thema ‘Vrijheid’ in zowel Nederland als Duitsland, Europa en daarbuiten. Vanuit verschillende perspectieven worden de menselijke dilemma’s van burgers en soldaten in beeld gebracht: dader/slachtoffer, vreugde/verdriet, vrijwillig/gedwongen. Er is nooit één verhaal!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 23,-- p.p.

-Entree museum € 12,50 p.p. / met museumkaart gratis.

 

Zaterdag 04 April 2020

Brokantemarkt in Wijk bij Duurstede ::  Stadspashouders

Altijd gezellig, zo'n Brokantemarkt

brocante

 

Zondag 05 April 2020

Lentemarkt in Wageningen ::  GeinExpress

U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

lentemarkt

Lentemarkt in Wageningen (aanvang 13.00u). Vandaag viert Wageningen de lente met een gezellige en duurzame lentemarkt in het centrum van de stad. U kunt bij meer dan 70 kramen lekker rondsnuffelen. Er is veel aandacht voor duurzame producten, tevens zijn er handgemaakte artikelen. Ook de winkels zijn vandaag open. 

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 15,-- p.p.

 

Maandag 06 April 2020

Aviodrome te Lelystad ::  GeinExpress

U wordt opgehaald vanaf 09.30 uur

aviodrome
De burgerluchtvaart bestaat 100 jaar. Om dat te vieren is het museum van Luchtvaartmuseum Aviodrome volledig vernieuwd! De nieuwe, interactieve expositie toont iconische toestellen en vertelt het avontuurlijke verhaal van pioniers uit de luchtvaart. Bewonder binnen én buiten meer dan 100 oude en nieuwe vlieg-toestellen. Stap aan boord van een Boeing 747 en ervaar de adrenaline van een echte piloot in de flight simulator!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 20,-- p.p.

-Entree € 17,50 p.p. / met museumkaart of BankGiro VIP kaart gratis!

 

Dinsdag 07 April 2020

Bezoek Keukenhof ::  GeinExpress

U wordt opgehaald vanaf 09.00 uur

keukenhof
Keukenhof is het mooiste lentepark ter wereld! Ruim 7 miljoen tulpen, narcissen en hyacinten zorgen acht weken lang voor 32 hectare aan geur en kleur. Geniet van de spectaculaire bloemenshows, verrassende inspiratietuinen, unieke kunstwerken en geweldige evenementen. Het thema in 2020 is ‘A World of Colours’!
Image-Kosten voor vervoer en begeleiding € 18,-- p.p.

-Entree Keukenhof € 19,-- p.p.

Denk erom dat u voor dit uitje goed ter been moet zijn!

Woensdag 08 April 2020

Lunchen in Leerhotel Het Klooster te Amersfoort ::  GeinExpress

U wordt opgehaald vanaf 11.00 uur

Leerhotel
Leerhotel Het Klooster is meer dan alleen een mooi gebouw met een prachtige historie. Hier staan de beste professionals én de studenten van de Hotelschool klaar om u te laten zien wat gastvrijheid betekent. In het restaurant worden heerlijke gerechten gemaakt door de chef, geholpen door de studenten, voor de beste lunches, borrels en diners.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 12,50 p.p.

-Lunch is voor eigen rekening.

 

Donderdag 09 April 2020

‘Sieraden uit Rusland’ in de Hermitage Amsterdam. ::  GeinExpress

U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

hermitage juwelen anp 01
Velen van u zijn al met ons naar deze tentoonstelling geweest, maar nog steeds is er vraag naar dit fantastische uitje! En omdat ‘Juwelen’ nog tot 3 mei loopt hebben we het deze maand nogmaals op het programma gezet. Grijp deze laatste kans om de schitterende sieraden te zien, gedragen door de high society van het Russische hof.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 15,-- p.p.

-Toegangsprijs ‘Juwelen’ € 18,-- / met museumkaart € 2,50 p.p. / met BankGiro VIP-kaart gratis!

 

Vrijdag 10 April 2020

Varen met de Jordaanboot ::  GeinExpress

U wordt opgehaald vanaf 09.00 uur

Jordaanboot
Varen met de Jordaanboot (Ouderenfonds) (inschepen om 11.00 uur). Wilt u een echt ouderwets gezellig Amsterdams feest mee maken? Dat kan op MS De Jordaan. Op deze feestboot vindt u een oergezellige Jordanese huiskamer en en traditioneel Amsterdams Café. Het arrangement betaat uit een muziekvaart, een lunch met soep en diverse broodjes en een heerlijk nagerecht inclusief alle drankjes. U vaart over het IJ. Met natuurlijk veel meezing-muziek!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 15,-- p.p.

-Kosten boottocht € 25,-- p.p. incl. koffie/gebak/lunch/drankjes

Bij annulering betaalt u de ticketkosten. Zie onze voorwaarden.

 

Zaterdag 11 April 2020

Verrassingstocht ::  Stadspashouders

Wat verzinnen ze nu weer voor ons?

verrassingstocht 2

 

Zondag 12 April 2020

1e Paasdag ::  GeinExpress

1e Paasdag, de bus rijdt niet vandaag.

paashaas kuiken

 

 

Maandag 13 April 2020

2e Paasdag ::  GeinExpress

2e Paasdag, helaas nog 1 dag wachten, dan rijdt de bus weer

Kip uit ei

 

Dinsdag 14 April 2020

Rondrit langs de Amstel ::  GeinExpress

U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Nieuwkoopse Plassen
Een tocht over water is altijd leuk, maar een rivier volgen langs de oever kan ook heel romantisch zijn. De Amstel slingert zich ten zuiden van onze hoofdstad in ruime bochten door het doodstille landschap. We starten bij Ouderkerk aan de Amstel en volgen de rivier in zuidelijke richting via Uithoorn, De Hoef en komen uiteindelijk in Nieuwkoop. Vergeet niet te genieten van het prachtige landschap.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 20,-- p.p.

 

Woensdag 15 April 2020

Veluws Zandsculpturen Festijn te Garderen ::  GeinExpress

U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Zand
Ook het Veluws Zandsculpturenfestijn gaat mee met het thema ’75 jaar bevrijding’. Na het maken van de schetsen gaan de kunstenaars aan de slag. Het zand wordt laag voor laag in een houten mal gestort, nat gemaakt en aangestampt. Op iedere met zand gevulde mal komt weer een kleinere mal zodat een piramidevormige stapel ontstaat. Om het zand te kunnen uitsnijden, wordt er van boven naar beneden steeds een mal weggehaald. Uit het dan ontstane blok zand wordt de gewenste vorm uitgesneden, tot de volgende mal er af kan. Tijdens het ‘carven’ dienen de houten mallen als steiger om op te staan tijdens het werken.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 18,-- p.p.

-Entree € 10,-- p.p.

 

Donderdag 16 April 2020

Lunch bij De Strooppot in De Hoef ::  GeinExpress

U wordt opgehaald vanaf 11.00 uur

Strooppot
We krijgen nog wel eens tips van onze vrijwilligers die onderweg bij een leuke locatie komen. Deze suggestie valt onder de ‘lekkere’ tips. We nemen hem graag over! Midden in het Groene hart, tussen polders en riviertjes, staat dit gezellige pannenkoeken-restaurant. Een ruime keuze aan zoete en hartige pannenkoeken, pannenkoeken met vruchten of met ijs en pannenkoeken ‘Speciaal’.
Kiest u maar!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 14,-- p.p.

-Maaltijd voor eigen rekening.

 

Vrijdag 17 April 2020

Bloembollen Boemel ::  GeinExpress

U wordt opgehaald vanaf 09.00 uur

Bloembollenboemel 3
De Bloembollen Boemel start (aanvang 13u) en finisht bij Land van Fluwel in Sint Maartenszee, centraal gelegen in het grootste bloembollengebied ter wereld. De bloeiende bloemen stralen u tegemoet! Na een kopje koffie of thee met wat lekkers start de bloembollenroute met een speciale Bloembollen Boemel, die door de bloeiende bloembollenvelden zal rijden. De gids vertelt u verhalen over dit unieke gebied en zijn bollen- en bloementeelt. De rit door de velden zal ruim een uur duren. De Boemel is comfortabel en overdekt, waardoor er onder alle weersomstandigheden gereden wordt. 

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 27,-- p.p.

-Kosten boemel € 13,-- p.p.

Bij annulering betaalt u de kosten van het ticket!

 

Zaterdag 18 April 2020

Bezoek Kevelaar in Duitsland ::  Stadspashouders

We brengen een bezoek aan het mooie Kevelaar in Duitsland

Kevelaer

 

Zondag 19 April 2020

Bloemenmozaïek Lisse ::  GeinExpress

U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Bloemen mosaic contest
In Lisse is het bloemenmozaïeken elk jaar een evenement waar jong en oud plezier aan hebben. Maar liefst veertig mozaïeken worden verspreid over het dorp tentoongesteld. Elk mozaïek bestaat uit tienduizenden bloemetjes van voornamelijk hyacinten en kost honderden uren werk om te maken. De jury keurt op zaterdagochtend de kunstwerken en de bloemenmozaïeken zijn daarna te bewonderen.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 18,-- p.p.

NB De mozaïeken zijn alleen via een wandelroute te bewonderen!

 

Maandag 20 April 2020

Varen met de Jordaanboot ::  GeinExpress

U wordt opgehaald vanaf 09.00 uur

Jordaanboot 2
Varen met de Jordaanboot (Ouderenfonds) (inschepen om 11.00 uur). Wilt u een echt ouderwets gezellig Amsterdams feest mee maken? Dat kan op MS De Jordaan. Op deze feestboot vindt u een oergezellige Jordanese huiskamer en en traditioneel Amsterdams Café. Het arrangement betaat uit een muziekvaart, een lunch met soep en diverse broodjes en een heerlijk nagerecht inclusief alle drankjes. U vaart over het IJ. Met natuurlijk veel meezing-muziek!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 15,-- p.p.

-Kosten boottocht € 25,-- p.p. incl. koffie/gebak/lunch/drankjes

Bij annulering betaalt u de ticketkosten. Zie onze voorwaarden.

 

Dinsdag 21 April 2020

Koningsdag Bingo en Verloting ::  GeinExpress

U wordt opgehaald vanaf 12.30 uur

koningsdag 2020 t shirt oranje original 1
Koningsdag Bingo en Verloting in De Rank te Nieuwegein (aanvang 14.00u). Heeft u nog oranje kleding, een shawltje, ketting of boa in de kast? Haal maar alvast tevoorschijn, want we vieren vandaag de verjaardag van Koning Willem Alexander tijdens een feestelijke Bingo + Verloting. Frans van Lent zorgt traditioneel voor de muzikale omlijsting.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 5,-- p.p.

-Entree € 5,-- p.p. incl. koffie/thee.

 

Woensdag 22 April 2020

Louwman Museum, Den Haag ::  GeinExpress

U wordt opgehaald vanaf 09.30 uur

Louwman Museum foto 19 ArtDeco Lincoln met Harley Davidson 2008 140

 

Neem vast een kijkje en klik HIER op de link.

Het Louwman Museum herbergt 's werelds oudste privécollectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. De basis werd reeds in 1934 gelegd en inmiddels omvat de collectie ruim 250 antieke en klassieke auto’s. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste ter wereld. Het museum straalt passie uit. Elke automobiel vertelt zijn eigen verhaal en levert daarmee zijn eigen bijdrage aan de geschiedenis.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 18,-- p.p.

-Entree € 16,-- p.p. / met museumkaart en BankGiro VIP-kaart gratis.

 

Donderdag 23 April 2020

Opbouwdagen Corsowagens in Sassenheim ::  GeinExpress

U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Opbouw Sassenheim
Heeft u altijd al willen zien hoe een corsowagen wordt gemaakt? Kom dan kijken bij de opbouw-dagen. De wagens worden in grote hallen in drie dagen tijd door honderden vrijwilligers voorzien van geurende en kleurige voorjaars-bloemen zoals hyacinten, narcissen en tulpen en vele andere bolbloemen. De bloemen worden op een speciale manier vastgemaakt aan het ontwerp van de wagen; dat wordt ‘steken’ genoemd. Als u geluk hebt, mag u het misschien zelf wel een keer proberen. Gezellige kraampjes met Oud Hollandse versnaperingen, goede koffie en natuurlijk een lekker drankje maken een bezoek aan de opbouw een feestje. 

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 18,-- p.p.

-Toegang hallen € 6,-- p.p.

 

Vrijdag 24 April 2020

Rondvaart IJmuiden haven + kust ::  GeinExpress

U wordt opgehaald vanaf 09.30 uur

IJmuiden
Rondvaart IJmuiden haven + kust (aanvang 14u). De ‘Haven & Noordzee’-rondvaart is een educatieve en avontuurlijke vaartocht door de havens van IJmuiden en bij gunstig weer langs de Noordzeekust. De tocht voert ons langs de visafslag, de reddingsboten, de vissersschepen. Daarna langs het Forteiland, de sluizen van IJmuiden, Hoogovens en de pieren, waarna we tenslotte bij de Noordzee uitkomen. Bij gunstig weer varen we zelfs de Noordzee op, richting Zandvoort of Wijk aan Zee. De schipper geeft tijdens de vaart een toelichting over het reilen en zeilen in de havens. De vaartocht duurt ongeveer een uur, waarna iedereen bij terugkomst namens Neptunus een diploma uitgereikt krijgt.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 18,-- p.p.

-Rondvaart € 12,-- p.p.

 

Zaterdag 25 April 2020

Bezoek Tuincentrum De Evenaar in Etten-Leur ::  Stadspashouders

U ziet daar o.m. deze leuke eekhoorntjes

eekhoorn

 

Zondag 26 April 2020

Uitzending Podium Witteman ::  GeinExpress

U wordt opgehaald vanaf 11.30 uur

Witteman

Uitzending Podium Witteman bijwonen (16.45 - 19.10u) . We gaan naar het muzikale feest van Paul Witteman, dat elke zondag van 18.05 - 19.05 uur op NPO2 wordt uitgezonden. Podium Witteman is een live-muziekprogramma met vooral klassieke muziek, maar met af en toe ook pop, wereldmuziek, of jazz. Het programma wordt gepresenteerd door Paul Witteman. Er worden wekelijks verschillende gasten uitgenodigd. Elke week zal componist Mike Boddé een ode schrijven aan een gast of over een onderwerp in de uitzending. De opnames vinden plaats in de Hallen studio's in Amsterdam-West. 

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 15,-- p.p.

-Entree is gratis.

 

Maandag 27 April 2020

Koningsdag! ::  GeinExpress

Koningsdag!

Vandaag blijft de bus op stal.

Willem en Maxima

Dinsdag 28 April 2020

Nationaal Militair Museum, Soesterberg ::  GeinExpress

U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Soesterberg 09042016 DSC2387
Het NMM schenkt aandacht aan het heden en verleden van de Nederlandse krijgsmacht. Op de voormalige luchtbasis Soesterberg loop je rond door het militaire verleden van Nederland. De collectie bestaat uit modern wapentuig, maar ook objecten uit de middeleeuwen en zelfs de prehistorie. Het NMM bevat een van de grootste collecties militair erfgoed in Nederland.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 11,-- p.p.

-Entree € 11,-- p.p. / met museumkaart en BankGiro VIP-kaart gratis.

 

Woensdag 29 April 2020

Rondrit Westeinderplassen ::  GeinExpress

U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Westeinder plassen
De Westeinderplassen vormen een rijk en verrassend watergebied van één grote en meerdere kleine plassen. Met daarin een heleboel grazige en in veel gevallen publiek toegankelijke eilandjes. Een netwerk van kleine sloten verbindt de plassen met elkaar en langs de oevers zijn prachtige jachthavens te vinden. Laat u verrassen door het onontdekte plassengebied van de Randstad.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 20,-- p.p.

 

Donderdag 30 April 2020

Lunch bij Bistro Onder de Pannen, Leerbroek ::  GeinExpress

U wordt opgehaald vanaf 11.00 uur

Lunch onder de pannen
We eindigen deze maand met een adresje waar we heerlijke pannenkoeken kunnen eten, onder het genot van een prachtig uitzicht op het platteland. Er is een uitgebreide menukaart met volop keuze. Een drankje erbij en het beeld is geheel compleet.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 10,-- p.p.

-Maaltijd is voor eigen rekening.

 

Donderdag 30 April 2020

Nog even alle uitjes op een rij ::  GeinExpress

Alle uitjes op een rij apr 2020