Programma GeinExpress

Jaarlijkse weergave
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Search
Zoeken

Jaarlijkse weergave

2024
Januari 2024

Donderdag 18 Januari 2024

Bezoek Teylers museum in Haarlem ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

teylers museum

Vanwege de enorme belangstelling in november, deze maand weer op ons programma. Teylers opende zijn deuren in 1784 en is nu bekend als het oudste museum van Nederland. Het authentieke interieur met daarin de oorspronkelijke voorwerpen is in al die tijd hetzelfde gebleven. Alleen het gebouw is al geweldig om te zien. Daarbij is de combinatie van kunst en wetenschap erg leuk. Eeuwenoude fossielen, schitterende stenen, vernuftige apparaten, kostbare boeken, fascinerende munten en penningen, fabelachtige tekeningen en romantische schilderijen: de collectie is uniek in de wereld.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 18,-- p.p.

-Entree € 15,-- p.p. / met museum/VIP-kaart gratis

 

Februari 2024

Vrijdag 23 Februari 2024

Bezoek Natuurmuseum in Tilburg ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

In Natuurmuseum Brabant is voor iedereen iets te doen, of je nou 3 bent of 83, natuurliefhebber of niet. Je dwaalt er tussen roofvogels, fossielen of spinnen, kunt zelf onderzoeken bij Zoek het zelf uit! Op mammoetjacht in IJstijd, vissen met Kikker!, de seizoenen ontdekken in BOS (Beleef Ontdek Samen), wetenschappelijke illustraties van haaibeten en meer bekijken, en zien hoe dieren wel (of juist niet) opgezet moeten worden bij Mispoezen en pechvogels. Met gezellig museumcafé en winkel vol natuurhebbedingen.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 22,-- p.p.

-Entree € 14,50 p.p. / met museum/VIP-kaart gratis.

 

Zondag 25 Februari 2024

Rondrit Amsterdam ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

zuidas Zuidas Amsterdam
Zin om eens door Amsterdam te rijden? Op de heenweg drinken we een kopje koffie in Abcoude. Dan gaan we de bezienswaardigheden, de geuren en geluiden van historisch Amsterdam ontdekken. Indien mogelijk rijden we langs de Amstel, De Munt, Rokin, de Dam, Damrak richting Westerpark (waar we lunchen). Daarna nog via Bos en Lommer, Vondelpark en Olympisch Stadion om nog even te ruiken aan modern Amsterdam: de Zuid-As.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 22,-- p.p.

 

Maandag 26 Februari 2024

De bus rijdt niet op maandag! ::  GeinExpress

kapotte bus

Dinsdag 27 Februari 2024

Museum Singer Laren, ‘Frisse wind’ impressionisme van het Noorden! ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

max lieberman Max Lieberman

Als een frisse wind arriveerde het impressionisme in de jaren 1860 in Frankrijk. Dit leidde tot een fundamentele stijlverandering in Noord-Europa en daarbuiten. In deze bijzondere reizende tentoonstelling in samenwerking met het Museum Kunst der Westküste (Alkersum/Föhr) en het Niedersächsisches Landesmuseum in Hannover wordt een topselectie getoond van het Duitse, Deense en Nederlandse impressionisme die de overeenkomsten en verschillen tussen deze landstreken inzichtelijk maakt.
Aan de hand van zes thema’s komen de belangrijkste onderwerpen van het impressionisme aan bod: licht, op het land, aan zee, in de stad, de tuin en de winter.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 16,-- p.p.

-Entree € 18,-- p.p. / met museum/VIP-kaart gratis.

 

Woensdag 28 Februari 2024

Lunch bij Brasserie ‘De Wieken’ in Bunschoten/Spakenburg ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 11.00 uur
Welkom op deze bijzondere plaats! Welkom bij Korenmolen De Hoop en Wieken, brasserie & grill aan de stadsweides van Bunschoten. Een plek om heerlijk te lunchen of om gewoon even te ontspannen met een kopje koffie of een glaasje wijn. Genieten op het terras dat gedeeltelijk over het water uitsteekt en bijna een eenheid vormt met de natuur, grenzend aan de oude stadsweides van Bunschoten. Of binnen waar de brasserie & grill de authentieke sfeer van de molen ademt.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 16,-- p.p.

-Maaltijd voor eigen rekening.

 

Donderdag 29 Februari 2024

Verrassingsrondrit ::  GeinExpress

Bent u op schrikkeldag geboren, dan mag u vandaag GRATIS mee!

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Schrikkeljaar
Wat een bijzondere dag, deze schrikkeldag! Dat maken we maar één keer per 4 jaar mee. Zo heeft dit jaar geen 365, maar 366 dagen. Best gek! Eeuwenlang heeft de mensheid geprobeerd om zijn kalenders af te stemmen op de lengte van het natuurlijke zonnejaar of tropisch jaar, maar dat leidde vaak tot chaos – totdat het idee van een schrikkeljaar de mogelijkheid bood om het achterlopen van de kalender te corrigeren. Daarom zal de chauffeur vandaag met u een bijzondere rit gaan rijden. Is hij/zij de baas? Of heeft u inbreng? Als u wensen heeft, mag u dat altijd aangeven.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 22,-- p.p.

 

Maart 2024

Vrijdag 01 Maart 2024

Ai Weiwei in de Kunsthal te Rotterdam ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

aijourney vi

De tentoonstelling geeft inzicht in het leven van de Chinese kunstenaar en mensenrechtenactivist Ai Weiwei, die zijn vroege jeugd met zijn vader in ballingschap doorbracht. De kunstwerken zijn een zoektocht naar menselijkheid en een betere wereld. De tentoonstelling laat 120 werken uit Ai Weiwei’s omvangrijke oeuvre zien, waaronder Forever Bicycles: een sculptuur van stuurloze fietsen. Hiermee benadrukt hij dat je niet zelf bepaalt waar je naar toe fietst.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 18,-- p.p.

-Entree € 18,-- pp / met museum/VIP-kaart gratis

 

Zondag 03 Maart 2024

Podium Klassiek (Podium Witteman) te Amsterdam ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 14.30 uur

fantasy 5220884 1280
(17.30 - 19.15u).
Met Podium Klassiek wordt de traditie van een wekelijks muzikaal feestje op de vroege zondagavond voortgezet. Het programma omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar sluit zich niet af voor andere genres. Podium Klassiek wordt uitgezonden vanuit De Hallen te Amsterdam. U komt misschien op tv, dus geef u niet op als u daar bezwaar tegen hebt.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 19,-- p.p.

-Entree is gratis!

 

Dinsdag 05 Maart 2024

Bezoek Singer Museum Laren ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur
 ‘Frisse wind’ impressionisme van het Noorden! Als een frisse wind arriveerde het impressionisme in de jaren 1860 in Frankrijk. Dit leidde tot een fundamentele stijlverandering in Noord-Europa en daarbuiten. Aan de hand van zes thema’s komen de belangrijkste onderwerpen van het impressionisme aan bod: licht, op het land, aan zee, in de stad, de tuin en de winter.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 16,-- p.p.

-Entree € 18,-- p.p. / met museum/VIP-kaart gratis.

 

Woensdag 06 Maart 2024

Rondrit Amsterdam ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Zuidas by night Amsterdam

Zin om eens door Amsterdam te rijden? Op de heenweg drinken we een kopje koffie in Abcoude. Dan gaan we de bezienswaardigheden, de geuren en geluiden van historisch Amsterdam ontdekken. Indien mogelijk rijden we langs de Amstel, De Munt, Rokin, de Dam, Damrak richting Westerpark. Daarna via Bos en Lommer, Vondelpark en Olympisch Stadion om nog even te ruiken aan modern Amsterdam: de Zuid-As.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 22,-- p.p.

 

Donderdag 07 Maart 2024

Lunch bij Moeke Mooren, Appeltern ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur
Restaurant Moeke Mooren staat in Appeltern, direct aan de Maas, in het recreatiegebied De Gouden Ham. U zult hier genieten van het spectaculaire uitzicht op het levendige water- en natuurgebied. Het is de plek waar je heerlijk kunt eten en drinken. Tijdens coronatijd is het restaurant volledig vernieuwd. Er is een nieuwe, open keuken, een nieuw interieur en een verbeterde kaart.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 18,-- p.p.

-Maaltijd voor eigen rekening.

 

Vrijdag 08 Maart 2024

Bezoek en rondleiding Het Hernhuttershuis, Zeist ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 12.30 uur

Schermafbeelding 2024 02 10 221841

De Evangelische Broedergemeente is een wereldwijde kerk met een indrukwekkende geloofs- en zendingsgeschiedenis. De rondleiding start met een bezoek aan het museum. Daarna zal de gids u meenemen voor een wandeling over het terrein, waarbij de grote- en kleine kerkzaal worden bezocht, alsmede de Godsakker. Het geheel duurt tussen 1,5 en 2 uur.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 12,-- p.p.

-Kosten rondleiding € 10,-- p.p.

Let op: niet geschikt als u slecht ter been bent.

Bij annulering betaalt u de kosten van het ticket. Zie onze voorwaarden!

 

Zondag 10 Maart 2024

Bezoek en lezing (16u) Glasmuseum, Leerdam ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 11.00 uur

leerdam Prachtige bol van Jessica Homich

(16u)
Het Nationaal Glasmuseum is dé glazen schatkamer van Nederland. Hier komen verzamelaars en liefhebbers ogen tekort. Glazen voorwerpen van vroeger en nu, maar ook prachtige ramen en bijzondere wanddecoraties. Er kan namelijk veel meer met glas dan je ooit voor mogelijk had gehouden! Dan kunnen we de lezing ‘Naar de antieken’ bijwonen. We krijgen een toelichting op de invloed van de klassieke oudheid op de latere glaskunst.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 13,-- p.p.

-Entree museum € 10,-- p.p. / met museumkaart gratis.

-De lezing is gratis na bezoek aan het museum.

 

Maandag 11 Maart 2024

Lunchproeverij De Kloosterhoeve ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 11.00 uur

Aan het dorpsplein in het pittoreske Harmelen vindt u de Kloosterhoeve, een monumentale stadsboerderij. Vandaag zullen we genieten van de lunchproeverij. Daarbij worden 3 landbroodjes belegd met carpaccio | tonijnsalade | eiersalade | soep van de dag | casinobrood met kroket geserveerd.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 12,-- p.p.

-Kosten lunchproeverij € 14,-- p.p.

 

Dinsdag 12 Maart 2024

Rondrit Veluwe ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur
Dit behoeft geen uitleg. We maken een prachtige rit door het schitterende landschap van de Veluwe. Ga gezellig mee en geniet van de natuur en van elkaars gezelschap.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 22,-- p.p

 

Woensdag 13 Maart 2024

Winkelen in de Mall of The Netherlands, Leidschendam ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

westfield
Met meer dan 220 winkels en ruim 50 plekken om iets te eten is The Mall of The Netherlands veruit het grootste winkelcentrum van Nederland en een belevenis op zich. Houdt u er wel rekening mee dat er veel gewandeld en geslenterd gaat worden!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 20,-- p.p.

 

Donderdag 14 Maart 2024

Leiden, de stad van ontdekkingen ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur
De rijke historie, de Leidse hofjes, honderden monumenten, de oudste universiteit van Nederland, 13 musea en een bruisende binnenstad. U kunt varen door de Leidse grachten of verdwalen door romantische steegjes. Vergeet niet om af en toe omhoog te kijken naar de prachtige muurgedichten en historische monumenten.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 18,-- p.p.

 

Vrijdag 15 Maart 2024

NL Doet, Shell diner in Den Haag ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 14.00 uur

shells diner

(17.00-20.00u).

NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds en is de grootste jaar-lijkse vrijwilligersactie in Nederland. Shell organiseert deze avond voor ouderen en hun begeleiders samen met het Nationaal Ouderenfonds en de BoodschappenPlusBus.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 20,-- p.p.

-Het diner is gratis! Let op: We verwachten hiervoor veel aanmeldingen. Daarom zullen we de plaatsen eerlijk verloten.

 

Zondag 17 Maart 2024

Rondvaart Biesbosch ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 09.00 uur
(vertrek 12.00u).

U gaat aan boord van De Zilvermeeuw en vaart gedurende 2 uur dwars door het Nationaal Park de Biesbosch! De boot heeft een groot panoramadek, waardoor u kunt genieten van een wijds uitzicht.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 18,-- p.p.

-Kosten rondvaart € 17,50 p.p.

Bij annulering betaalt u de kosten van het ticket. Zie onze voorwaarden!

 

Maandag 18 Maart 2024

Middagrondrit Nieuwkoopse Plassen ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 13.00 uur
Het gebied rondom de Nieuwkoopse Plassen is een typisch Hollands landschap. Het is niet vreemd dat schilders van de Haagse School hier hun inspiratie vonden. Maar er is veel meer. Dit prachtige laagveenmoeras heeft een verborgen schoonheid. Deze gebieden zijn een snackbar voor veel vogels. Kijk dus niet verbaasd op als je een lepelaar ziet die met zijn lepelvormige snavel op zoek is naar kleine schaaldiertjes, kikkers en visjes.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 15,-- p.p.

Dinsdag 19 Maart 2024

Appeltaartconcert in de Pauluskerk Breukelen ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 12.30 uur

Karin Strobos sopraan Mezzo sopraan Karin Strobos
 (14.30-16.00u).

Vandaag staat er weer een prachtig concert op het programma met na afloop koffie met appeltaart. De mezzosopraan Karin Strobos zal onder andere het Stabat Mater van Pergolesi zingen. Sfeervolle Paasmuziek!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 13,-- p.p.

-Toegang € 5,-- p.p. incl. koffie met appeltaart.

Bij annulering betaalt u de kosten van het ticket. Zie onze voorwaarden!

 

Woensdag 20 Maart 2024

Lunch bij Restaurant Onze Kerk, Hooge Zwaluwe ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.30 uur
Onze Kerk, gevestigd in een historische, voormalige katholieke kerk, is een eerbetoon aan ons rijke culturele en religieuze erfgoed. Hier proef je niet alleen heerlijke gerechten, maar ook de liefdevolle aandacht waarmee ze zijn bereid en geserveerd. Dit bijzondere restaurant biedt tevens een plek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om hun talenten te ontplooien.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 20,-- p.p.

-Maaltijd voor eigen rekening.

 

Donderdag 21 Maart 2024

Bezoek Escher in het Paleis, Den Haag ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

mc escher portrait mc escher foundation M.C. Escher. 
Het voormalige werkpaleis van de vorstinnen aan het prachtige Lange Voorhout is tegenwoordig een museum en huist de permanente tentoonstelling van Nederlands beroemdste graficus, M.C. Escher. Escher is meester in het tekenen van onechte situaties. Hij laat in z'n werk water omhoog stromen, vogels in vissen veranderen en mannen eindeloos dezelfde trap op- en aflopen.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 20,-- p.p.

-Entree € 12,50 p.p. / museumkaart is helaas NIET geldig.

 

Vrijdag 22 Maart 2024

Stadsbezoek Haarlem ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

harlem grote markt
Haarlem heeft alles in huis voor een leuk dagje in de stad. De historische binnenstad is omringd door grachten en singels en wordt gekenmerkt door de vele karakteristieke straatjes, monumenten en één van de mooiste pleinen van Nederland, de Grote Markt. Ook op het gebied van kunst en cultuur heeft Haarlem veel te bieden.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 18,-- p.p.

 

Zondag 24 Maart 2024

Kamermuziek in De Paltz ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 12.00 uur

pfalz De Palz
 (14.00u).

In een prachtige parkomgeving ligt de villa van Landgoed De Paltz. Dit is de thuishaven van Herman van Veen die er een broedplaats heeft gemaakt voor creatief muzikaal en theatertalent.
Elke maand worden er kamermuziekconcerten en masterclasses georganiseerd met nationale en internationale musici.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 13,-- p.p.

-Entree € 5,-- p.p.

Bij annulering betaalt u de kosten van het ticket.

 

Maandag 25 Maart 2024

Lunch bij het Papageno Huis Laren ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.30 uur

papagano
Stichting Papageno is een initiatief van Jaap van Zweden en Aaltje van Zweden-van Buuren. Zij hebben deze stichting opgericht om kinderen en jongeren met autisme te helpen in hun ontwikkeling. In 2015 opende Koningin Máxima het eerste Papageno Huis in Laren. De jongeren helpen onder begeleiding in het restaurant een heerlijke lunch te serveren! Alleen de locatie is al een feest!!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 16,-- p.p.

-Maaltijd voor eigen rekening.

 

Dinsdag 26 Maart 2024

Museum Flehite in Amersfoort ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur
(rondleiding om 13.30u).

Museum Flehite, huis voor kunst en geschiedenis midden in de historische binnenstad van Amersfoort. Het museum is gevestigd in 3 laatmiddeleeuwse muurhuizen en laat de geschiedenis van de stad zien. Nu is er tevens de tentoonstelling ‘De Keistad in Lego’. Schaalmodellen van bekende Amersfoortse monumenten. En… Elke dinsdagmiddag om 13.30 uur zijn er gratis rondleidingen in het museum!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 16,-- p.p.

-Entree € 15,-- p.p. / met museumkaart gratis.

 

Woensdag 27 Maart 2024

Modedag bij Vander Klooster te Boskoop ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 8.45 uur

vdklooster
(aanvang 10.15 uur).
Dit gezellige uitje is razend populair bij onze gasten. Bij binnenkomst worden we ontvangen met koffie en een heerlijk gebakje. Daarna volgt een modeshow. De mannequins dragen sportieve en draagbare kleding. Dus voor iedereen betaalbaar! Hierna staat een lekkere lunch klaar. En dan gaan we zelf passen! En misschien wel kopen! We sluiten af met een advocaatje en rond 15.00 uur keren wij huiswaarts.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 17,-- p.p.

-Kosten koffie/gebak + modeshow + lunch € 7,50 p.p.

 

Donderdag 28 Maart 2024

High Tea bij Intratuin Leidsche Rijn ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 11.30 uur
 (13.00u).

Een High Tea bij ‘Eten in de Proeftuin’ is altijd een goed idee. Geniet van een luxe proeverij met een uitgebreid aanbod van huisgemaakte lekkernijen. We krijgen o.a.:

*Diverse hartige lekkernijen, zoals sandwiches, groente sticks, en soep.

*Diverse zoete lekkernijen, zoals macarons en verschillende mini gebakjes.

*En natuurlijk: thee! Kies uit de losse theesoorten en verse kruidenmixen.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 10,-- p.p.

-Kosten High Tea € 19,95 p.p.

 

Vrijdag 29 Maart 2024

Goede Vrijdag Markt in Deventer ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 09.30 uur

Klik hierop voor een filmpje over de Goede Vrijdagmarkt in Deventer

De Goede Vrijdagmarkt in Deventer is een van de oudste en grootste jaarmarkten van het oosten. De markt vindt elk jaar plaats op de vrijdag voor Pasen. De markt staat van 09.00 tot 16.00 uur opgesteld in de Zandpoort, op de Brink en in de Keizerstraat.
Is er nog tijd over? Dan is het Speelgoedmuseum aan de Brink een aanrader. De collectie bevat ruim 14.000 items in Nederland gebruikt speelgoed. Van bijzondere poppen en poppenhuizen, treinen, mechanisch en optisch speelgoed tot bordspellen en games.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 27,-- p.p.

-Entree Speelgoedmuseum € 8,-- p.p. / met museumkaart gratis.