Programma GeinExpress

Jaarlijkse weergave
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Search
Zoeken

Maandelijkse weergave

Juli 2024
Juli 2024

Maandag 01 Juli 2024

Rondrit ‘Monnickendam, Edam, Volendam, Durgerdam’ ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

edammer kaas

Monnickendam, een pittoresk dorpje aan de oevers van het Markermeer met de 15e eeuwse speeltoren die bovenop het stadhuis prijkt. Edam, wereldwijd bekend om z’n ronde Edammer kazen! Direct naast Edam ligt het oude vissersdorp Volendam, waar u kunt genieten van de historische schepen in de oude haven. En dan, midden tussen groene weilanden ligt een lint van knusse dijkhuizen: Durgerdam. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 22,-- p.p.

 

Dinsdag 02 Juli 2024

Stadsbezoek Nijmegen ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

nijmegen oorlog

Vandaag een stadsbezoek aan Nijmegen met vele historische plekjes. We zullen zien dat Nijmegen vele ‘littekens’ heeft opgelopen tijdens de bombardementen in 1944. Maar natuurlijk volgen we ook het nieuwe Nijmegen langs de oevers van Waal en Spiegelwaal. En we zullen struinen in de winkelstraten van de oudste stad van Nederland.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 22,-- p.p.

 

Woensdag 03 Juli 2024

Lunchen bij Pannenkoekenboerderij De Wildenburg in Nijkerk ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 11.00 uur

ResizerImage516X389
Dit restaurant ligt op de Veluwe, in het groene buitengebied van Nijkerk/Putten. Hier kunnen we terecht voor heerlijke pannenkoeken. Probeer eens een pannenkoek met Apfelstrudel-vulling, vanillesaus en slagroom. En wat dacht u van een pannenkoek met gyros? Of hou het simpel met een ouderwetse pannenkoek met stroop en poedersuiker.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 17,-- p.p.

-Maaltijd voor eigen rekening.

 

Donderdag 04 Juli 2024

Tuincentrum De Bosrand, Alphen aan de Rijn ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

d rijn de plantage
Of u nu op zoek bent naar ideeën voor uw huis, tuin, balkon of terras, het assortiment van De Bosrand biedt eindeloze mogelijkheden om uw ruimte om te toveren tot uw droomplek. En vergeet de dierenafdeling niet, waar u alles vindt voor de verzorging van uw geliefde huisdieren. Even een pauze nodig? In het restaurant kunt u heerlijk bijkomen.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 16,-- p.p.

 

Vrijdag 05 Juli 2024

Stadsbezoek Hoorn ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 09.00 uur

hoorn

De herinnering dat Hoorn eens een belangrijke koopmansstad was en een groot aandeel in de nationale welvaart had, is nog steeds zichtbaar door de vele historische gebouwen, oude pakhuizen en statige herenhuizen in de binnenstad. Er is genoeg te zien!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 25,-- p.p.

 

Zondag 07 Juli 2024

Met de Zonnetrein door de Ooijpolder ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 09.00 uur

(12u). 

In het natuurgebied de Ooijpolder, vlakbij Nijmegen, heerst een weldadige rust. Het is een waar vogelparadijs. Om de rust niet te verstoren en hier optimaal van te genieten, maken we een rondrit van een uur met een elektrische, door zonne-energie, voortbewogen treintje. Wat een luxe die stilte, even helemaal weg van de drukte en hectiek van alledag! Vertrek is vanaf Beek!

Klik hier voor het filmpje: ► Losgebroken Konik paarden in de Ooijpolder

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 22,-- p.p.

-Ticket Zonnetrein € 7,-- p.p.

Bij annulering betaalt u voor het ticket. Wij hebben nl al gereserveerd!

 

 

Losgebroken Konik paarden in de Ooijpolder

Maandag 08 Juli 2024

Vlinderparadijs Papiliorama, Bennekom ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

vlindertuin

Een vlindertuin op de Toegangspoort Holtingerveld, net buiten Havelte. Met de ruim 900m2 grote vlinderkas is het een van de grootste tropische vlindertuinen van Europa. Iedere dag vliegen honderden vlinders uit diverse werelddelen op zoek naar nectar in de speciaal hiervoor aangeplante bloemen. Rupsen knagen er lustig op los om hun buikjes zo snel als mogelijk vol te krijgen. Dit alles bij een warm en vochtig klimaat.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 18,-- p.p.

-Entree € 7,-- p.p.

 

Dinsdag 09 Juli 2024

Toeristenmarkt in Katwijk ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

WWV Garnalen pellen edit scaled

Ga met ons gezellig struinen en shoppen op deze zomerse Braderie in Katwijk aan Zee. Er zijn verschillende demonstraties, optredens en workshops voor jong en oud. Elke week heeft de markt een ander thema. Voor extra sfeer spelen muzikanten in de omliggende straten.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 20,-- p.p.

 

Woensdag 10 Juli 2024

Middagrondrit Alblasserwaard ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 12.00 uur

brug over de noord alblasserdam Streekbeschrijving
In het noorden wordt de Alblasserwaard begrensd door de rivier de Lek, in het zuiden door de rivier de Merwede (Boven-Merwede en Beneden-Merwede) en in het westen door de rivier de Noord. In het oosten vormen de Oude Zederik (in 1370 gegraven tussen Ameide en Meerkerk), het Merwedekanaal (een vergraving van het Zederikkanaal, dat een vergraving was van de rivier de Zederik) en de Linge de grens met de Vijfheerenlanden. Het laatste stuk van de Linge, bij Gorinchem, vormt de grens met de Tielerwaard.


De geografische begrenzing van de Alblasserwaard wordt gevormd door het omliggende water. Daar komt ook het woord ‘waard’ vandaan: ’door water omgeven’. Samen met de naam van het veenriviertje De Alblas is meteen ook de naam verklaard: De Alblasserwaard (eerste vermelding in het jaar 1383). Daarvoor werd de waard ook aangeduid als het ‘Land tussen Lek en Merwede’.

Kosten voor vervoer en begeleiding € 15,-- p.p.

 

Donderdag 11 Juli 2024

Stadsbezoek Zaandam ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

zaandam

Het centrum van Zaandam kreeg begin 21e eeuw een spraakmakende metamorfose. Beelden van het nieuwe stadhuis, het gestapelde huisjes-hotel en de winkelgracht, geïnspireerd op de traditionele Zaanse houtbouw, gaan de hele wereld over. U kunt hier winkelen met een vleugje cultuurhistorie in de ketens en boetieks langs de Gedempte Gracht of bij de unieke winkeltjes langs de Westzijde.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 20,-- p.p.

 

Vrijdag 12 Juli 2024

Eten bij het Japans Chinees Indisch Restaurant in Woudenberg ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 16.30 uur

hong kong

Deze keer gaan we naar Japans Chinees Indisch Restaurant Hong Kong in Woudenberg. Men zal u daar heerlijk verwennen met de mooiste gerechten, dus... boekt u maar!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 13,-- p.p.

-Kosten maaltijd eigen rekening.

 

Zondag 14 Juli 2024

Zomer Heerlijckheid, Buitenfair op Landgoed Warmelo ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 09.00 uur

zomer heerlijckheid kasteel warmelo 23050513145067
Ruim 100 standhouders presenteren zich in luxe pagodetenten met het beste van wat ze in huis hebben. Bezoekers kunnen zich laten inspireren en heerlijk winkelen. Van culinaire verrassingen zoals home-made gerechten tot selectieve wijnen maar ook sfeervolle antieke, brocante en trendy huis- en tuindecoraties tot kunstpresentaties en zonnige zomermode: het past allemaal op Zomer Heerlijckheid.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 30,-- p.p.

-Entree € 13,50 p.p.

 

Maandag 15 Juli 2024

Rondrit langs de kust ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Hond strandpalen Domburg 1

Via regionale wegen maken we een mooie route langs de kust. Verrassende dorpen, uitgestrekte bloemenvelden, duinen en het strand, recreatiegebieden en waterplassen. En we pakken beslist een terrasje. Als de visboer er staat, kopen we een bakje lekkere kibbeling.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 22,-- p.p.

 

Dinsdag 16 Juli 2024

Voordelig shoppen in Kleef ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 09.00 uur

kleve college architecture university Universiteit Kleve

Ongeveer 10 km van Nijmegen en net over de Duitse grens ligt het kleine stadje Kleef (Duits = Kleve). Vaak gaan mensen speciaal naar Duitsland om daar goedkoop te winkelen. Zo kunt u op drogisterijartikelen veel geld besparen. Ga hiervoor naar de DM drogist! Ook bij de Lidl of Aldi doen veel Nederlanders boodschappen, vooral vanwege het uitgebreide assortiment en de lage prijzen.

NB Let op, het centrum van Kleef is heuvelachtig!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 27,-- p.p.

 

Woensdag 17 Juli 2024

Dagje Bergen op Zoom ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 09.00 uur

bergen op zoom 1280x720 1024x576

Bergen op Zoom is cultuur proeven, funshoppen en culinair genieten. De smalle straatjes, oude pleintjes en eigenzinnige monumenten vertellen hier het verhaal van een rijk en bewogen verleden. In het stadscentrum staan meer dan 800 monumenten, waaronder het Oude Stadhuis, de St. Gertrudiskerk (in de volksmond Peperbus genoemd), De Maagd, de Gevangenpoort en Het Markiezenhof.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 30,-- p.p.

 

Donderdag 18 Juli 2024

Kaasmarkt Gouda ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 09.30 uur

VVV kaasmarkt kaashandelaren dichtbij

(van 10-12.30u).

Bent u nog nooit op de Kaasmarkt in Gouda geweest? Net als vroeger doen de boeren en handelaren handje-klap om de beste kazen. Naast de wereldberoemde kaas, kun je ook genieten van kramen gevuld met streekproducten. Behalve kaashandel en kaasmaken vind je er ook een ambachtenmarkt. En dat alles vindt in de zomer elke donderdag plaats in het gezellige hart van historisch Gouda.

Let op: Gouda heeft één nadeel: we kunnen met de bus het centrum niet in. Dat betekent dat u vanaf de parkeerplaats een stukje moet lopen.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 16,-- p.p.

 

Vrijdag 19 Juli 2024

Vorstelijk Baarn Express ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

baarn express

(13.30u).

Met de tram langs de mooiste plekken van Baarn. De Vorstelijk Baarn Express begint en eindigt haar ritten voor station Baarn / VVV Baarn. De tram rijdt door Baarn richting Kasteel Groeneveld, om daarna via een gezellige route door het dorp Baarn terug te keren naar station Baarn. De rit duurt ongeveer 1 uur en een kwartier.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 16,-- p.p.

-Ticket Baarn Express voor 65+ € 6,-- p.p.

 

Maandag 22 Juli 2024

Lunch bij Villa Augustus in Dordrecht ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

villa augustus hotel

Villa Augustus is gevestigd in een oude watertoren aan waterweg het Wantij in Dordrecht. Tussen het hotel en het restaurant ligt een prachtige tuin, met bloemen, fruitbomen en een moestuin. In het restaurant wordt gekookt op basis van de seizoenen en met producten uit de eigen moestuin. Alles uit de tuin gaat direct naar de keuken en op je bord. Verser dan vers. Je kunt hier terecht voor een ontbijt, lunch of diner, maar de taartjes uit eigen bakkerij zijn zeker niet te versmaden. Iets lekkers of leuks mee naar huis? Verlaat Villa Augustus via Markt, de bijbehorende winkel vol met lekkernijen en hebbedingen. En als we hier dan toch zijn, zullen we deze prachtige stad nader bekijken.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 17,-- p.p.

-Maaltijd voor eigen rekening.

 

Dinsdag 23 Juli 2024

Middagrondrit langs de Lek en Linge ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 12.00 uur

knotwilgenIJssel kopie

De brede en bochtige Lek zorgt voor een wijds landschap waar trage binnenschepen doorheen schuiven. De uiterwaarden langs de kleinere rivieren Giessen en Linge zijn intiemer. Hier passeer je boomgaarden, fraaie boerderijen en weggetjes begroeid met knotwilgen en meidoorns. Fijn landschap voor een toertochtje!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 15,-- p.p.

 

Woensdag 24 Juli 2024

Visje eten in Harderwijk ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 09.30 uur

visje eten

We bezoeken de prachtige, historische Hanzestad met de Veluwe in de voortuin en water in de achtertuin. Een knus stadje dat bruist van gezelligheid en culinair genieten. Natuurlijk gaat u niet naar huis zonder een pondje paling. Volgens Dries en Peter vd Berg uit Harderwijk is er op de wereld geen mooiere vis dan de paling. In hun museum vertellen zij de bezoekers over deze oer-Hollandse delicatesse.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 22,-- p.p.

-Entree Palingmuseum is gratis.

 

Vrijdag 26 Juli 2024

Lunchrit De Klinker Noorden ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

de kinker noorden

 Lekker lunchen in het Groene Hart aan de Nieuwkoopse Plassen! Café de Klinker, een begrip in de omgeving, is 7 dagen in de week geopend voor een lekker kopje koffie en een stukje heerlijke huisgemaakte appeltaart. Vanaf 12:00 is de keuken geopend voor een smakelijke lunch. De menukaart biedt een keur aan overheerlijke broodjes, salades en uitgebreide gerechten.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 16,-- p.p.

-Maaltijd voor eigen rekening.

 

Zondag 28 Juli 2024

Rondvaart Groene Hart met Rederij Avifauna, Alphen a/d Rijn ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

avifauna


(14.15u).
Bekijk het Groene Hart eens van de andere kant tijdens een ontspannen rondvaart met Rederij Avifauna. Geniet vijf kwartier van de prachtige natuur van het Hollandse polderlandschap gecombineerd met de gezellige drukte van de vele watersporters.

Let op: Bij het instappen is een trapje!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 16,-- p.p.

-Kosten rondvaart € 16,-- p.p.

Bij annulering betaalt u de ticketkosten. Wij hebben nl al gereserveerd!

 

Maandag 29 Juli 2024

Winkelen in Veenendaal ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

een tekening van twee vrouwen in labjassen die met elkaar praten 873925 929070

Passage Corridor is hét winkelcentrum van Veenendaal! U vindt er 30.000 m2 winkeloppervlak met meer dan 100 verschillende winkels. Naast veel Mode & Lifestyle, vindt u er alles voor uw persoonlijke en dagelijkse levensbehoefte. Regelmatig openen er leuke nieuwe winkels hun deuren. En natuurlijk is er gezellige horeca voor een goede kop koffie of lekkere lunch.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 16,-- p.p.

 

Dinsdag 30 Juli 2024

Rondrit Loosdrechtse Plassen via Breukeleveen ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

ontginning van het rhederveld arbeiders bezig met fdf475 1024 Turf steken

Wij gaan een gezellige rondrit maken rondom de Loosdrechtse Plassen. Op de heenweg volgen we de Vecht, komen langs het fraaie kasteel Nijenrode en gaan dan richting Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen. Dit hele plassengebied is ontstaan door turfwinning op de voormalige veengronden.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 22,-- p.p.

 

Woensdag 31 Juli 2024

Bezoek en lunch ‘De Eekhoeve’ Veenendaal ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

eekhoeve

Waar Kees ooit het hooi binnenhaalde en Sien de was deed, staat nu het theehuis ‘Bij Kees&Sien’.
Dit Theehuis hoort bij Zorgboerderij De Eekhoeve, dat dagbesteding biedt aan jongvolwassenen. Hier wordt gewerkt met producten van de boerderij of uit de Landwinkel, zoals kaas van de boerderij, vlees, eieren, groente en fruit uit de moestuin en diverse boerendelicatessen. Dat wordt smikkelen!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 16,-- p.p.

-Kosten maaltijd eigen rekening.