Programma Stadspadhouders

Jaarlijkse weergave
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Search
Zoeken

Jaarlijkse weergave

2023
Juni 2023

Zaterdag 03 Juni 2023

Bezoek Den Bosch ::  Stadspashouders

st jan Dit kan alleen de Sint-Janskathedraal maar zijn!

Zaterdag 10 Juni 2023

Winkelen in Kleef (Duitsland) ::  Stadspashouders

kleve

Zaterdag 17 Juni 2023

Bezoek Brugge (Belgie) ::  Stadspashouders

brugge

Klik hierop voor een filmpje (5 min)

 

Zaterdag 24 Juni 2023

Kersen eten in Cothen ::  Stadspashouders

 

No bake cheesecake met kersen

No-bake-cheesecake-met-kersen

Recept

Kersen én cheesecake, het lijkt wel een ideale combinatie. De zoetheid van de kersen samen met de romigheid van de cheescake, om je vingers bij af te likken! Wat deze cheesecake een echte aanrader maakt is dat het een no bake versie is. Geen oven nodig dus, enkel een portie geduld omdat de taart een nachtje moet opstijven in de koelkast. Dat wachten is het dubbel en dwars waard!

Alle credits voor deze geweldige kersencheesecake gaan naar Renate van Food Love Life Being. Dit recept ontwikkelde ze nadat ze een bezoekje bracht aan een van onze Kersenplukdagen en het smaakt naar meer! Voor meer van haar recepten, met of zonder kersen, én leuke en lekkere Limburg-tips, kijk dan eens op Renate’s blog Food Love Life Being

Welke ingredienten heb je nodig?
(voor een springvorm van Ø20cm)

150 gram bastognekoeken
50 gram boter
300 gram roomkaas
125 gram zure room
1 tl vanille-extract
50 gram suiker
200 gram slagroom
2 eetlepels citroensap
125 gram kersen (ontpit en door de helft gesneden)
4 eetlepels kersenjam

Hoe maak je het?
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en voeg de koekkruimels toe, roer alles goed door zodat de kruimels een beetje vochtig worden. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast, dan kan hij alvast iets opstijven terwijl je de vulling maakt.


Mix de roomkaas met de suiker, vanille extract en de zure room luchtig. Mix in een andere kom de slagroom met de 2 eetlepels citroensap lobbig en mix deze dan kort door het zure room/roomkaasmengsel.
Schep de helft van de vulling in een kom en roer er 3 eetlepels kersenjam door tot je een mooie roze vulling hebt. Giet in de bakvorm en leg er dan de gehalveerde kersen op, schep de andere helft van de vulling eroverheen en verdeel 1 eetlepel kersenjam over de bovenkant, “swirl” deze door de bovenkant heen met de achterkant van een lepel voor een mooi effect. De no bake kersencheesecake gaat nu een nacht de koelkast in om op te stijven voor je hem kunt aansnijden.