Programma GeinExpress

Jaarlijkse weergave
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Search
Zoeken
‘Een lekkere dood’ in Museum Tot Zover, Amsterdam

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

een lekkere dood

Wat eten we bij afscheid en rouw? Een ‘Lekkere Dood’ laat zien, horen, ruiken én proeven hoe voedsel op allerlei momenten rondom de dood een rol speelt. Het belang van eten en drinken tijdens rouw kan niet worden overschat. Het geeft verkwikking bij verdriet en helpt omgaan met de dood. Voedsel geeft energie en troost. Het schept zelfs een klein moment van genot, over de grenzen van de pijn heen. Er kleven ook herinneringen aan. Bepaalde gerechten, smaken of geuren kunnen je nog jaren later laten terugdenken aan gestorven dierbaren: ‘Dat vond hij/zij zo lekker.’

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 20,-- p.p.

-Entree voor 65+ € 6,-- p.p. / met museumkaart gratis.