Programma GeinExpress

Jaarlijkse weergave
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Search
Zoeken

Maandelijkse weergave

Februari 2024
Februari 2024

Donderdag 01 Februari 2024

‘Een lekkere dood’ in Museum Tot Zover, Amsterdam ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

een lekkere dood

Wat eten we bij afscheid en rouw? Een ‘Lekkere Dood’ laat zien, horen, ruiken én proeven hoe voedsel op allerlei momenten rondom de dood een rol speelt. Het belang van eten en drinken tijdens rouw kan niet worden overschat. Het geeft verkwikking bij verdriet en helpt omgaan met de dood. Voedsel geeft energie en troost. Het schept zelfs een klein moment van genot, over de grenzen van de pijn heen. Er kleven ook herinneringen aan. Bepaalde gerechten, smaken of geuren kunnen je nog jaren later laten terugdenken aan gestorven dierbaren: ‘Dat vond hij/zij zo lekker.’

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 20,-- p.p.

-Entree voor 65+ € 6,-- p.p. / met museumkaart gratis.

 

Vrijdag 02 Februari 2024

Lunch bij ‘De Zeemeeuw’ in Muiderberg ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 11.00 uur
Eetgelegenheid en strand-paviljoen “De Zeemeeuw”, gelegen op het strand van Muiderberg, is één van de oudste strandpaviljoens van Nederland. Het restaurant, met een prachtig vergezicht over het IJsselmeer, heeft binnen 60 zitplaatsen en buiten aanzienlijk meer. De zitplaatsen buiten zijn verdeeld over verschillende terrassen. Hier kun je lekker lunchen.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 16,-- p.p.

-Maaltijd voor eigen rekening.

 

Zondag 04 Februari 2024

Snerttram Rotterdam ::  GeinExpress

 U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

stadion feyenoord

(12.30-14.00u).

Maak eens een ritje in een tram die eruit ziet alsof hij door een bord erwtensoep is gereden. Met de Snerttram ziet u de leukste highlights van Rotterdam terwijl u geniet van een goede kop snert. U komt langs de mooiste hightech architectuur, langs de Kuip het stadion van Feyenoord, langs het chique Kralingen en historische Delfshaven. Uiteraard is er bediening die u een kop erwtensoep serveert en waar u ook een drankje kunt bestellen.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 18,-- p.p.

-Kosten snerttram incl. kop erwtensoep € 25,-- p.p.

Bij annulering betaalt u wel het ticket. Wij hebben nl al gereserveerd!

 

Maandag 05 Februari 2024

De bus rijdt niet op maandag! ::  GeinExpress

bandensporen

Dinsdag 06 Februari 2024

Ochtendrondrit langs de Linge in Vijfheerenlanden ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Lek En Linge Route Autoroute Zuid Holland Nederland 3
De Linge is een prachtige rivier om over te varen! Maar dat doen we weer in het voorjaar. Nu rijden we over de hoge dijk en genieten van het prachtige landschap: aan de ene kant de rivier, aan de andere kant de Vijfheerenlanden! Onze chauffeur zorgt voor een mooie route.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 15,-- p.p.

 

Woensdag 07 Februari 2024

Winkelen in Helftheuvelpassage te Den Bosch ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

helfheuvel 2

Met 80 winkels onder één dak is de Helftheuvel het uitgestrektste overdekte winkelcentrum in 's-Hertogenbosch en de omliggende regio. Deze levendige bestemming biedt voortdurend een gevarieerd scala aan winkels, activiteiten en ervaringen. Van indrukwekkende klantenacties tot sfeervolle evenementen, er is altijd iets bijzonders gaande. Bovendien geniet u hier van een volledig overdekt winkelcentrum, waardoor u ongeacht de weersomstandigheden altijd in alle comfort kunt winkelen!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 17,-- p.p.

 

Donderdag 08 Februari 2024

Lunch bij Café Restaurant De Roskam in Achterveld ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 11.00 uur

Hotel/café/restaurant/partycentrum De Roskam in Achterveld is al sinds 1859 de locatie waar vele gasten hun plek hebben gevonden. Ook u vindt hier de aangename sfeer die precies past bij het moment waarop u hier bent. Want De Roskam biedt zoveel variëteiten om aangenaam te verpozen, dat treft u bijna nergens anders. De Roskam is ontstaan als pleisterplaats voor de Hessen uit Duitsland die over de Veluwe hun handelswaar naar Amersfoort brachten met grote karren en aanspanningen van meerdere paarden. Tegenwoordig is De Roskam uitgegroeid tot een multifunctionele plek. Of het nu gaat om culinair genieten, vergaderen of in alle rust een uitstekende nachtrust vinden.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 16,-- p.p.

-Maaltijd voor eigen rekening.

 

Vrijdag 09 Februari 2024

Lunchconcert Tivoli te Utrecht ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

JdH 20200322 TivoliVredenburg Music Sounds Better With You 038 Foto Jelmer de Haas WEB 760x428 Foto: Jelmer de Haas

(12.30u).

De lunchconcerten zijn elke vrijdag de springplank voor aanstormend talend. Neem uw boterham mee en bewonder de talenten van de toekomst, afkomstig van alle conserva-toria van Nederland en het allermooiste is dat de toegang gratis is. Vandaag speelt de Bigband van het Prins Claus Conservatorium Groningen.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 10,-- p.p.

-Entree is gratis.

 

Zaterdag 10 Februari 2024

Diner bij ROC ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 17.00 uur
Inmiddels een vaste eetlocatie voor diverse Plusbussen. In het restaurant van het Horeca & Toerisme College leren de studenten in de praktijk. Ze serveren heerlijke gerechten, helemaal zelfgemaakt. Samen met ervaren docenten bezorgen zij u een leuke, culinaire beleving, een drie-gangen menu voor € 17,50 exclusief drankjes.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 10,-- p.p.

-Maaltijd voor eigen rekening.

NB Het is niet mogelijk om met eigen vervoer aan dit uitje deel te nemen!

 

Zondag 11 Februari 2024

Ai Weiwei in de Kunsthal te Rotterdam ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

1 gao yuan ai weiwei 2012 courtesy of the artist and ai weiwei studio photo gao yuan lr.jpg 1200x630 q85 crop subsampling 2 upscale

De tentoon-stelling geeft inzicht in het leven van de wereldberoemde Chinese kunstenaar en mensenrechtenactivist Ai Weiwei, die zijn vroege jeugd met zijn vader in ballingschap doorbracht. De kunstwerken zijn een zoektocht naar menselijkheid en een betere wereld. De tentoonstelling laat 120 werken uit Ai Weiwei’s omvangrijke oeuvre zien, waaronder Forever Bicycles: een sculptuur van stuurloze fietsen. Hiermee benadrukt hij dat je niet zelf bepaalt waar je naar toe fietst. Met Sunflower Seeds, een vloer met meer dan duizend kilo handgeverfde poseleinen zonnebloempitten, daagt Ai Weiwei het ‘made in China’ mantra uit.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 18,-- p.p.

-Entree € 18,-- pp / met museum/VIP-kaart gratis

 

Maandag 12 Februari 2024

De bus rijdt niet op maandag! ::  GeinExpress

bus in sneeuw  Dit willen we u niet aandoen!!!

Dinsdag 13 Februari 2024

Diner bij ROC ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 17.00 uur

(18.00u).

Inmiddels een vaste eetlocatie voor diverse Plusbussen. In het restaurant van het Horeca & Toerisme College leren de studenten in de praktijk. Ze serveren heerlijke gerechten, helemaal zelf-gemaakt. Samen met ervaren docenten bezorgen zij u een leuke, culinaire beleving, een drie-gangen menu voor € 17,50 exclusief drankjes.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 10,-- p.p.

-Maaltijd voor eigen rekening.

NB Het is niet mogelijk om met eigen vervoer aan dit uitje deel te nemen!

 

Woensdag 14 Februari 2024

Middagrondrit ‘Vlist’ ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 12.30 uur

vlist

Op deze Valentijnsdag gaan we pas na de lunch op stap. Een lekker ontspannen middagrit. Vlist is een dorp in de gemeente Krimpenerwaard in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, gelegen aan het riviertje de Vlist. De lintbebouwing langs de rivier de Vlist is ontstaan in de 12e eeuw. Ten noorden (richting Haastrecht) zijn sinds 1449 een elftal molens gebouwd om de polders droog te malen.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 15,-- p.p.

 

Donderdag 15 Februari 2024

Van Gogh Village Museum in Nuenen ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 09.30 uur

van Gogh nuenen
De Nuenense periode is voor Vincent van Gogh van doorslaggevend belang. Deze periode heeft grote invloed op wat hij in Frankrijk schilderde. Het fascinerende verhaal over zijn leven in Nuenen en zijn zoektocht naar licht, kleur en perspectief, resulterend in zijn meesterwerk, ‘de Aardappeleters’, staan centraal in het museum. Er is een gezellige koffiecorner en museumwinkel. Op de heenweg drinken we een kopje koffie en na de lunch in Nuenen bezoeken we het museum.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 25,-- p.p.

-Entree museum € 13,50 p.p. / met museumkaart gratis.

 

Vrijdag 16 Februari 2024

Stadsbezoek Amersfoort ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur
Wat de inwoners allang weten, is nu ook wereldwijd bekend: Amersfoort is de beste stad van Europa. Deze erkenning, die vaak naar de meer bekende Europese steden gaat, zet Amersfoort in de schijnwerpers. Maar wat maakt deze plek zo speciaal? Het is de unieke combinatie van oud en nieuw die deze plaats onderscheidt. De stad herbergt prachtige middeleeuwse architectuur (de stad ontstond al in de 13e eeuw!), zoals de Muurhuizen en de Koppelpoort, maar is ook een broedplaats voor innovatie en moderne kunst.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 16,-- p.p.

 

Zondag 18 Februari 2024

Lunch bij Buitenplaats Kameryck te Kamerik ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 11.00 uur

kamericyk
Op een steenworp afstand van zowel Utrecht als Amsterdam en toch op het karakteristieke Hollandse platteland ligt Buitenplaats Kameryck, een ideale locatie om even aan de waan van alledag te ontsnappen. Het weidse uitzicht over de weilanden, de karakteristieke slootjes en het geluid van zangvogels die in de verte fluiten laten je genieten van ongekende rust en ruimte.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 13,-- p.p.

-Maaltijd voor eigen rekening.

 

Maandag 19 Februari 2024

De bus rijdt niet op maandag! ::  GeinExpress

abri leeg

Dinsdag 20 Februari 2024

Rondrit Kastelenroute Utrechtse Heuvelrug ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

kasteel duurstede Kasteel Duurstede

Midden in prachtige natuur en langs het water vind je de mooiste kastelen en buitenplaatsen van Utrecht. Vroeger waren deze imposante buitenverblijven het thuis van de Nederlandse adel en rijke kooplieden, maar tegenwoordig veelal voor iedereen te bezoeken. Dankzij de centrale ligging en beperkte reisafstand zijn de Utrechtse kastelen en buitenplaatsen een aanrader voor iedereen die die zich graag laat onderdompelen in de luxe van weleer. Een culturele ontdekkingstocht waarin het erfgoed van Utrecht tot leven komt. Geniet van de grandeur van Utrechtse kastelen en buitenplaatsen.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 22,-- p.p.

 

Woensdag 21 Februari 2024

Winkelen in Veenendaal ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Op een winterdag is het wel fijn om overdekt te kunnen winkelen. Je weet maar nooit wat het weer doet. De Passage Corridor is onlangs gerenoveerd en heeft een upgrade ondergaan. Het is frisser, ruimer, lichter en heeft een nieuw versplein. Ga vandaag maar gezellig met ons mee naar dit mooie overdekte winkelcentrum.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 16,-- p.p.

 

Donderdag 22 Februari 2024

Zandsculpturen Garderen ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

garderen

Deze rit ging in december niet door vanwege het weer. Dus u kunt hier nu weer voor boeken. Stap in een wereld van zand, kunst, vermaak en geschiedenis. Er is veel nieuws te bewonderen. Zoals zandsculpturen die de Vaderlandse Geschiedenis uitbeelden aan de hand van bekende spreekwoorden en gezegden.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 20,-- p.p.

-Entree € 12,50 p.p.

 

Vrijdag 23 Februari 2024

Bezoek Natuurmuseum in Tilburg ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

In Natuurmuseum Brabant is voor iedereen iets te doen, of je nou 3 bent of 83, natuurliefhebber of niet. Je dwaalt er tussen roofvogels, fossielen of spinnen, kunt zelf onderzoeken bij Zoek het zelf uit! Op mammoetjacht in IJstijd, vissen met Kikker!, de seizoenen ontdekken in BOS (Beleef Ontdek Samen), wetenschappelijke illustraties van haaibeten en meer bekijken, en zien hoe dieren wel (of juist niet) opgezet moeten worden bij Mispoezen en pechvogels. Met gezellig museumcafé en winkel vol natuurhebbedingen.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 22,-- p.p.

-Entree € 14,50 p.p. / met museum/VIP-kaart gratis.

 

Zondag 25 Februari 2024

Rondrit Amsterdam ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

zuidas Zuidas Amsterdam
Zin om eens door Amsterdam te rijden? Op de heenweg drinken we een kopje koffie in Abcoude. Dan gaan we de bezienswaardigheden, de geuren en geluiden van historisch Amsterdam ontdekken. Indien mogelijk rijden we langs de Amstel, De Munt, Rokin, de Dam, Damrak richting Westerpark (waar we lunchen). Daarna nog via Bos en Lommer, Vondelpark en Olympisch Stadion om nog even te ruiken aan modern Amsterdam: de Zuid-As.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 22,-- p.p.

 

Maandag 26 Februari 2024

De bus rijdt niet op maandag! ::  GeinExpress

kapotte bus

Dinsdag 27 Februari 2024

Museum Singer Laren, ‘Frisse wind’ impressionisme van het Noorden! ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

max lieberman Max Lieberman

Als een frisse wind arriveerde het impressionisme in de jaren 1860 in Frankrijk. Dit leidde tot een fundamentele stijlverandering in Noord-Europa en daarbuiten. In deze bijzondere reizende tentoonstelling in samenwerking met het Museum Kunst der Westküste (Alkersum/Föhr) en het Niedersächsisches Landesmuseum in Hannover wordt een topselectie getoond van het Duitse, Deense en Nederlandse impressionisme die de overeenkomsten en verschillen tussen deze landstreken inzichtelijk maakt.
Aan de hand van zes thema’s komen de belangrijkste onderwerpen van het impressionisme aan bod: licht, op het land, aan zee, in de stad, de tuin en de winter.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 16,-- p.p.

-Entree € 18,-- p.p. / met museum/VIP-kaart gratis.

 

Woensdag 28 Februari 2024

Lunch bij Brasserie ‘De Wieken’ in Bunschoten/Spakenburg ::  GeinExpress

- U wordt opgehaald vanaf 11.00 uur
Welkom op deze bijzondere plaats! Welkom bij Korenmolen De Hoop en Wieken, brasserie & grill aan de stadsweides van Bunschoten. Een plek om heerlijk te lunchen of om gewoon even te ontspannen met een kopje koffie of een glaasje wijn. Genieten op het terras dat gedeeltelijk over het water uitsteekt en bijna een eenheid vormt met de natuur, grenzend aan de oude stadsweides van Bunschoten. Of binnen waar de brasserie & grill de authentieke sfeer van de molen ademt.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 16,-- p.p.

-Maaltijd voor eigen rekening.

 

Donderdag 29 Februari 2024

Verrassingsrondrit ::  GeinExpress

Bent u op schrikkeldag geboren, dan mag u vandaag GRATIS mee!

- U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Schrikkeljaar
Wat een bijzondere dag, deze schrikkeldag! Dat maken we maar één keer per 4 jaar mee. Zo heeft dit jaar geen 365, maar 366 dagen. Best gek! Eeuwenlang heeft de mensheid geprobeerd om zijn kalenders af te stemmen op de lengte van het natuurlijke zonnejaar of tropisch jaar, maar dat leidde vaak tot chaos – totdat het idee van een schrikkeljaar de mogelijkheid bood om het achterlopen van de kalender te corrigeren. Daarom zal de chauffeur vandaag met u een bijzondere rit gaan rijden. Is hij/zij de baas? Of heeft u inbreng? Als u wensen heeft, mag u dat altijd aangeven.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 22,-- p.p.